Ga naar de inhoud

Ik wil foto’s maken omdat ik het fijn vind om een mooi product af te leveren, maar niet alleen dat, ik besef ook heel goed dat foto’s een functie hebben binnen het gezin.
Dat ben ik zelf echt gaan beseffen bij het verlies van mijn ouders.  als ik naar foto’s van hen kijk, triggeren die herinneringen.

Ik vind het fijn om dat aan mensen te kunnen geven.

Daarnaast wil ik ook dat mensen zich goed voelen om wie ze zijn. Ik vraag soms aan mensen om te poseren, maar dat is omdat sommige mensen aanwijzingen nodig hebben.
Ik wil ze mooi in beeld brengen, maar ik wil ook mensen het gevoel laten ervaren dat het ok is wie ze zijn. Daarom hoeft er ook geen dure make-up of poses waarbij je het slankst op de foto staat. Ik zie dat niet als verkoopstrategie ik vind het fijn om zo naar mensen te kijken.
Body positivity is tegenwoordig een populaire titel, maar het is ook niet mijn doel. Ik wil dat er ruimte is voor mensen om zich goed te voelen om wie ze zijn. Maar de foto’s die ik maak zijn geen awareness of protestfotografie.
Ik wil ruimte bieden voor iedereen.
Of ze nu lachen, wenen of gewoon kijken, het draait om het gevoel dat je iets ziet van de persoon. Iets écht in de moment dat is voor mij een mooi beeld.

Portret kinderfotograaf hamme
Communie fotografie Kortrijk